سفارش تبلیغ
صبا ویژن

استاندار خراسان رضوی:

 ارائه خدمات به روستاهادرچند سال اخیررشد چشمگیری داشته است

استاندار خراسان رضوی گفت: فرهنگ روستاها حداقل آسیب ممکن از تهاجم فرهنگی را دیده است.
به گزارش روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، محمود صلاحی در همایش دهیاران استان در مورد دلیل پایداری فرهنگی در روستاها افزود: قوت و غنای فرهنگ کار و تلاش و کسب روزی حلال در روستاها میزان آسیب پذیری روستاییان در برابر هجمه های فرهنگی و عقیدتی را کاهش داده است.
وی تلاش برای کاهش حجم دولت را امری پسندیده دانست و اظهار داشت: با این وجود، وجود نهادی برای خدمت رسانی متمرکز به روستاها ضروری به نظر می رسد.
استاندار خراسان رضوی با اشاره به مشترک بودن اکثر نیازهای ساکنان روستاها و شهرها ادامه داد: با وجود رشد چشمگیر خدمات ارائه شده به روستاییان میزان نیاز روستاها بیش از خدمات ارائه شده است.
وی از روستاها به عنوان قلب تپنده تولید در کشور یاد و اضافه کرد: افزایش خدمت رسانی به روستاییان، افزایش ماندگاری، مهاجرت معکوس و رشد میزان تولیدات کشاورزی و دامی را به همراه خواهد داشت.
صلاحی تلاش برای حمایت از تولید ملی، کار و سرمایه ایرانی را وظیفه شرعی و قانونی متولیان دستگاه های اجرایی عنوان کرد و گفت: فرمانداران به همراه روسای ادارات شهرستان ها موظفند ضمن برگزاری منظم جلسات دهگردشی در حل مشکلات روستاها به عنوان مراکز اصلی تولید و نیز خنثی کردن جنگ اقتصادی دشمنان ایفای نقش نمایند.
استاندار خراسان رضوی با استناد به نتایج سرشماری نفوس و مسکن سال 90 یادآور شد: افزایش یک درصدی جمعیت روستایی صرف نظر از رشد طبیعی منطقه ای آن نشان از مثمر ثمر بودن خدمات ارائه شده به روستاها دارد.
حمیدرضا ارشادمنش معاون امور عمرانی وزارت کشور نیز در این مراسم از تصویب لایحه جامع دهیاری ها خبر داد و گفت: طی هفته های آتی این لایحه در مجلس شورای اسلامی مطرح خواهد شد.
وی همچنین با اشاره به موافقت دولت با استخدام دهیاران افزود: تامین ردیف های اعتباری لازم برای اجرای این مصوبه در دستور کار قرار دارد.
وی تشکیل هزار و 609 دهیاری ظرف یکسال اخیر را نشان از توجه ویژه دولت برای ساماندهی مدیریت روستاها عنوان کرد و اظهار داشت: اعطای کد شناسایی به 204 دهیاری به عنوان دستگاه اجرایی کشور، استفاده از توان 888 زن به عنوان دهیار، درجه بندی 15 هزار دهیاری، برگزاری 660 نشست مشورتی دهیاران با فرمانداران و بخشداران و برگزاری 50 نشست کشوری را از دیگر تلاش های دولت در راستای تبیین و تعریف جایگاه حقیقی دهیاری ها است.
ارشادمنش اضافه کرد: اعتبارات تخصیص داده شده به دهیاری ها از 105 میلیون ریال برای هر روستا در سال 89 به 240 میلیون ریال در سال 90 افزایش یافته است.
سعید حسین پور معاون امور عمرانی استانداری خراسان رضوی نیز در ادامه این همایش با اشاره به رشد 2.7 برابری اعتبارات تخصیص یافته به دهیاری های استان در سال 90 نسبت به سال 89 اظهار داشت: با وجود این رشد قابل توجه، هنوز این اعتبار به سرانه کشور نرسیده است.
وی تعداد دهیاری های فعال استان را دو هزار و 127 مورد ذکر کرد و گفت: میزان برخورداری جمعیت روستایی از خدمات دهیاران 92 درصد است که 9 درصد بیش از متوسط کشوری می باشد.
حسین پور درباره برخی خدمات در حال ارائه از سوی دهیاران به روستاها به مواردی چون مدیریت پسماند، فضای سبز، راه اندازی مراکز فرهنگی و خدمات ایمنی مانند آتش نشانی اشاره کرد.
وی از واگذاری 800 دفتر خدمات ICT روستایی در آینده ای نزدیک خبر داد و گفت: ارائه حدود 300 خدمت در قالب این دفاتر به روستاییان نقش مهمی در ارتقای سطح دسترسی مردم و توسعه روستاها خواهد داشت.
معاون امور عمرانی استانداری خراسان رضوی از سالروز تاسیس دهیاری ها به عنوان فرصتی مغتنم برای توجه به مقوله مدیریت روستاها یاد و اضافه کرد: امروزه نقش دهیاران در نظام برنامه ریزی کشور و عمران روستاها امری پذیرفته شده و محرز است.
وی ابراز امیدواری کرد: دهیاران به عنوان مدیران ارشد روستاها ضمن درک اهمیت جایگاه خود، تعامل با شوراهای اسلامی و بهره گیری از ظرفیت های گردشگری، صنایع دستی، کشاورزی و دامی زمینه عمران بیش از پیش روستاها را فراهم آورند./ع.ش/10542-8592/

منبع خبر:روابط عمومی استانداری خراسان رضوی

 






تاریخ : دوشنبه 91/4/19 | 9:23 صبح | نویسنده : جواددرودگر(دهیارروستای آبینه) | نظرات ()
.: Weblog Themes By SlideTheme :.


  • ابزار وبلاگ